Midnightwalk

De Rotary Midnightwalk is een jaarlijkse activiteit van Rotary Club Assen-Noord.  Aan de Rotary Midnightwalk is wandelen gemiddeld zo’n 2.000 mensen mee. Zij lopen een route langs deels onbekende én verrassende, sfeervolle en soms spannende of bezienswaardige plekken. Onderweg ervaart de wandelaar gevarieerde culturele activiteiten en bijzondere belevenissen.

Het inschrijfgeld van deelnemers gaat 1-op-1 naar goede doelen. Elk jaar kiest de stichting een hoofddoel voor de opbrengst, maar er blijven ook middelen over om het hele jaar door meerdere kleine projecten te honoreren. Het is dus mogelijk om het gehele jaar door een aanvraag voor een bijdrage bij ons neer te leggen via de knop Aanvraag .

Hoe laat begint de start van de Rotary Midnightwalk?

De start vindt plaats om 21.15 op het Koopmansplein in Assen en er is een voorprogramma vanaf 20.00 uur. U kunt zich de hele avond nog online inschrijven en op het Koopmansplein. Waar de tocht eindigt is elk jaar een verrassing, maar de finish ligt ergens in het centrum.

Hoe kan ik mijzelf of als een groep inschrijven?

Bij voorkeur dient u zich online in te schrijven. Dat kan voor maximaal 19 tickets. Door online in te schrijven, houden wij goed zicht op de limiet voor 2.500 deelnemers. Bovendien hoeft u niet in de rij te staan bij de kassa.

Hoe kan ik het inschrijfgeld betalen?

Dit kan online via een automatische incasso met iDeal. Door het groeiende aantal deelnemers zijn wij genoodzaakt met een nieuw reserveringssysteem te starten. Dit gaat ons helpen met een snelle en veilige manier van betalen, maar ook een efficiënte afhandeling bij de start! Aangezien deze service meer kost dan de voorgaande en wij die kosten niet in mindering willen brengen op de donatie richting het Goede Doel, vragen wij voor een ticket € 1,- transactiekosten.

Is inschrijven op de avond zelf ook mogelijk?

Zeker! Inschrijven is ook mogelijk op de avond zelf. Zowel online op een tablet als aan de kassa op het Koopmansplein. Om de online voorverkoop/inschrijving te stimuleren voor een snelle en veilige afhandeling, betaalt u aan de kassa € 12,00 inschrijfgeld per persoon. Deze €12,- gaat 1 op 1 naar het Goede Doel.

Mag ik ook gewoon geld overmaken voor het Goede Doel?

Ja natuurlijk, graag zelfs, het rekeningnummer is: Stichting Midnightwalk: NL 44 RABO 0373 8196 09

Is er onderweg gelegenheid om naar het toilet te gaan?

Hierin is door de organisatie niet voorzien, er zijn geen mobiel toiletten geplaatst. Wel kan er bij een aantal bedrijven en kantines onderweg gebruik gemaakt worden van het toilet.

Is het een prestatiewandeling?

Absoluut niet. Het ontspannen wandelen, het genieten van de acts en belevenissen onderweg en het lopen voor een goed doel zijn veel belangrijker. Het is geen wedstrijd.

Is het meenemen van een zaklamp aan te raden?

Ja, de wandeltocht loopt langs een paar donkere stukken. Hoewel wij veel verlichting hebben geregeld is een zaklamp handig om mee te nemen.

Als ik met de auto kom,waar kan ik dan parkeren?

Rondom het centrum van Assen zijn diverse parkeergarages. Kijkt u eens op www.centrumparkeren.nl/assen voor alle (gratis) parkeermogelijkheden. U kunt ook parkeren bij de Nieuwe Kolk.

Moeten we voor onderweg eten of drinken meenemen?

Hierin bent u natuurlijk vrij, maar onderweg is steeds wat te doen en ook wel wat te koop.

Mag de hond ook mee?

Ja die mag mee, mits aangelijnd en u materiaal meeneemt om eventuele hoopjes op te ruimen.

Krijg ik mijn inschrijfgeld terug als de Rotary Midnightwalk onverhoopt niet door zou gaan?

Helaas, als door bijzondere omstandigheden de Rotary Midnightwalk niet doorgaat, dan krijgt u uw inschrijfgeld niet terug, Wij vragen hiervoor uw begrip. De organisatie heeft al bepaalde kosten gemaakt en die zullen betaald moeten worden. Uw inschrijfgeld gaat bovendien naar een goed doel. In geval dat de Midnightwalk niet doorgaat wordt een zo groot mogelijk bedrag naar het goede doel overgemaakt.

Definitieve opbrengst 2019 is €19.500,-

Wat een fantastisch bedrag! Met deze opbrengst kunnen we de 1.800 kinderen in Assen die op of onder de armoedegrens...

» Lees verder

Wie is Stichting Midnightwalk?

Als initiator van de Midnightwalk zet Rotary Club Assen-Noord zich elk jaar belangeloos in voor dit mooie evenement....

» Lees verder

Impressies Midnightwalk 2019

Er zijn weer vele impressies opgedaan voor en door wandelaars en artiesten. Wilt u nog een keer nagenieten? Klik...

» Lees verder